Ecoterra
Hostgame

Aplicatie Minicircuit Moldova - Ghid National

 

Moldova este destinatia perfecta pentru o aplicatie inedita, de aceea intr-un weekend vom explora si vizita frumusetile din nordul tarii.

Vom pleca de vineri seara , iar prima noastra oprire va fi in Rezervatia mixta Vulcanii Noroiosi din apropierea localitatii Berca. Aici vom putea admira conurile si craterele diferite ca marimi si forme, care ne duc cu gandul spre zari si departari nebanuite, asemenea unei expeditii lunare( relieful este asemanator cu cel de pe Luna).

Un alt loc pe care trebuie sa il vizitam este Focul Viu din apropierea orasului Focsani. Rezervatia Focul Viu se suprapune peste o sursa naturala de hidrocarburi gazoase cu aprindere spontana, care datorita structurii geologice iese la suprafata aprinzandu-se …

Ne vom continua drumul si vom trece prin Marasesti, unde vom putea vedea Mausoleul Eroilor , construit in memoria celor care au decedat in Razboiul de Reintregire a Neamului din 1917. Aici alaturi de Mausoleu mai sunt si: Muzeul Luptelor de la Marasesti, Ansamblul Statuar si Monumentul ce marcheaza mormantul Eroului Necunoscut.

Moldova ne asteapta cu bratele deschise, asa ca vom pasi cu bucurie in Cetatea Neamt, unul din principalele monumente medievale din tara, construita in perioada lui Stefan cel Mare , aceasta este situata in vecinatatea celui mai inalt varf al Culmii Plesu. Aici vom putea vedea Neagra Temnita, unicata in randul cetatilor din tara.

Si cum amintirile spre inocenta sufletului de copil se gaseste in fiecare, vom merge la Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti, locul care a fost un izvor nesecat de inspiratie pentru: ,, Amintiri din Copilarie’’ sau ,, Povestea lui Harap Alb’’ si vom admira peisajul neschimbat al Humulestilor.

Dupa aceea vom patrunde in lumea spirituala si vom vizita Manastirea Agapia ctitorita de Gavriil Coci. Manastirea este cunoscuta prin frumoasele picture murale pictate de Nicolae Grigorescu care au o valoare inestimabila .

De aici ne vom indrepta pasii spre un alt monument architectonic deosebit: Manastirea Varatec, o faclie aprinsa a ortodoxiei, unde vom putea admira pe langa fresce, picture murale si Colectia de Arta Veche Bisericeasca.

Un alt stalp al ortodoxiei ne asteapta pentru a-i trece pragul: Manastirea Neamt, un simbol de inspiratie arhitecturala impunatoare. Obiectele pastrare in aceasta manastire au o importanta deosebita atat pentru cultura si arta religioasa ortodoxa cat si pentru cea internationala, dovada fiind cea mai veche legatura de carte , care se pastreaza in biblioteca Bodleiona din Oxford.

Spre seara vom ajunge in inima Bucovinei, in statiunea Gura Humorului, un loc incarcat de istorie, cultura si civilizatie, unde ne vom caza si vom putea gusta din specialitatile culinare bucovinene.

Duminica vom incepe ziua pe urmele credintei…  vom vizita Manastirea Voronet, care ne va incanta prin stilul propriu de arta constructiva in plan treflat, remarcabila prin decorul fatadelor si prin sublimul albastru…unicat prin modul in care s-a conservat.

Dupa ce am vazut combinatiile de albastru azurit si verdele malachit al Voronetului, vom merge in Suceava pentru a vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, un muzeu in aer liber, o expresie a luptei pentru cultura a poporului nostru, o lupta care a inceput in mod firesc cu valorificarea traditiilor celor mai glorioase ale aspiratiilor pentru independenta si libertate , vom descoperi ca faima cetatii a ramas neatinsa.

Vom trece prin Ipotesti si vom ajunge in Piatra Neamt, unde ne vom relaxa si vom  vedea din telegondola panorama orasului si imprejurimile de o frumusete rara( lacul de acumulare Batca Doamnei, Muntele Pietricica, Ceahlaul).

Vom trece Cheile Bicazului , iar la capatul lor ne va astepta un fenomen natural unicat: Lacul Rosu, cu un aspect de-a dreptul spectaculos, acela al unei paduri scufundate…

Ne vom continua traseul pe ruta Miercurea Ciuc, Tusnad si ne vom opri in Rezervatia Mohos, pentru a admira Lacul Ana( unicul lac din Europa Central-Estica format pe fundul craterului unui vulcan stins), vom trece prin Sf. Gheorghe, Brasov, iar intr-un final vom ajunge in capitala, incantati de peisajele in schimbare, de spectacolele armonice care ne-au facut o impresie inaltatoare, pentru ca le-am trecut pragul …si am vizitat,, o fila de poveste’’.

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Calendar

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei