Hostgame
Ecoterra

Aplicatia 6 - Minicircuit Romania

In acesta aplicatie aveti posibilitatea sa vizitati principalele obiective turistice din Transilvania. Pentru ca ne propunem multe pentru un singur weekend, vom pleca de vineri seara din Bucuresti. Prima oprire va fi la Sighisoara, unde vom face un inedit tur de noapte al cetatii. Ne indreptam apoi spre Cheile Turzii, langa Turda. Cu o lungime de 1300 m, Cheile ofera un peisaj spectaculos catre peretii verticali, foarte indragiti de alpinisti. Dupa cele 2h de traseu, plecam catre Salina Turda. Renovata recent, salina te captiveaza, cu luminile ei misterioase, lacul subteran pe care te poti plimba cu barca, galeria de adancime a 13 etaje si zona de agrement cu roata si minigolf.

Urmatoarea oprire este la Alba Iulia, unde facem un tur pietonal si vizitam Cetatea Alba Carolina - una dintre cele sapte minuni ale Romaniei, construita in sec XVIII.

Dupa o noapte si o zi de calatorii, vom poposi in Geoagiu Bai - unde ne vom caza si relaxa la piscina acoperita cu apa termala. Incheiem seara cu cantece la chitara si voie buna, cu noi prietenii legate in scoala de ghizi.

Duminica ne indreptam catre Hunedoara, unde vizitam Castelul Corvinilor- o alta minune a Romaniei inceputa in sec XV. Urmatorul obiectiv pe care il vizitam este Rezervatia de Zimbri de la Hateg. Aici vom avea prilejul sa admiram unele dintre putinele exemplare de zimbri (bison bonasus) ramase, fiind o specie pe cale de disparitie in lume.

Nu putem pleca spre casa fara sa vedem Biserica Sfantul Nicolae din Densus - cea mai veche biserica romaneasca in care se mai tin slujbe. Va propunem sa incercati sa simtiti misterul zonei, admirand biserica bizara construita cu pietre de la Sarmisegetusa, stela romana numita Longinus, forma de porumbel a acoperisului si sa zariti leii de piatra de deasupra altarului.

Incheiem turul istoric si turistic al Transilvaniei la ruinele cetatii Ulpia Traiana Sarmisegetusa. Sarmisegetusa a jucat un rol important in istoria romanilor, fiind capitala Daciei Romane.

Cu noi cunostinte si la finalul unui weekend plin, plecam spre Bucuresti prin defileul Jiului, nu inainte de a vizita Parcul Brancusi din Targu Jiu. Poarta sarutului si Masa tacerii sunt impresionante opere de arta, un alt motiv de a fi mandri ca suntem romani si avem o tara care merita vizitata si promovata ca destinatie turistica.

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Calendar

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei