Montaniada Editia IV

Structura

Evenimentul a fost structurat pe doua planuri: un trofeu FRTE si un eveniment destinat tuturor tinerilor. In corespondenta cu acest concept, Montaniada s-a adresat atat membrilor cluburilor care au participat la trofeul FRTE cat si tinerilor din Romania care s-au putut organiza in echipe participand alaturi de cluburi, acestia au beneficiat de activitati speciale.

Cea dea IV-a editie a Montaniadei si-a deschis activitatea prin pregatirea taberei. Cazarea fiind la cort sau la cabana, in functie de posibilitati.

Mai intai s-a desfasurat prezentarea si informarea participantilor cu privire la activitatile ce urmeaza a fi puse in actiune cat si despre ecologizarea zonei Capra, Cabana Piscul Negru, Balea Lac .

In prima noapte editia a inceput prin aprinderea unui foc de tabara si destinderea participantilor cu diferite programe artistice efectuate de catre organizatori.

Vineri a  avut loc deschiderea programului. Au avut loc diferite probe ca : “Tir cu arcul”, “Trasul franghiei”, “Alergare in sac”, “5 minute in armata”, “Pod indian”, “Aruncarea greutatii”, “Taiatul lemnelor” si multe alte jocuri de echipa.

Participantii s-au aventurat in Park Adventure unde au avut parte de multa adrenalina. Unii dintre ei s-au decis sa incerce tiroliana, podul indian sau panza de paiajen, iar cei mai curajosi au incercat alpinismul si coborarea in rapel . Seara toti s-au adunat din nou in jurul focului, culmind cu un concert de muzica folk.

           Sambata activitatile au inceput dis-de-dimineata, cu organizarea echipelor si plecarea acestora de la zona de campare catre peretii de stanca, unde s-a desfasurat proba de alpinism practic si probele teoretice din flora, fauna, meteo, alpinism, geografia zonei si prim-ajutor.

          Mare parte din participanti au parcurs  traseul montan Poiana Paltinu – Lacul si Refugiul Caltun – Varful Negoiu/Caltun/Lespez, traseul fiind obligatoriu si contra timp pentru echipele ce concurau in cadrul Campionatul National al Cluburilor de Turism si Ecologie.

          Ceva mai tarziu, ajunsi la zona de campare,  s-a dat startul celei de-a doua zi a jocurilor pentru tabara, participantii implicandu-se in jocuri ca : painball sau tir sportiv.

          Daca in prima seara organizatorii evenimentului au facut probe artistice pentru a destinde atmosfera, astazi a avut loc proba culturala pentru participanti. Toti concurenti care mai de care s-au intrecut in a relata poezii haioase, a face scenete si a canta. Pe langa acestea a avut loc si mult asteptatul concert “Pasarea Colibri”. Toate acestea sfarsindu-se cand jarul focului de tabara mai licarea putin in mijlocul cercului de paticipanti.

         Duminica a inceput cu ultima proba din cadrul concursului, crosul montan, iar serviciile de ambulanta au vrut sa arate concurentilor importanta pe care orice om o poate da in caz de pericol sau accident. Au facut o demonstratie de prim- ajutor si au explicat cum trebuie sa se comporte in caz de incidente.

        Tot in aceeasi zi a avut loc si festivitatea de premiere. Dupa defluirea participantilor, echipa  A.T.G.R. a ecologizat zona de campare si de desfasurare a activitatilor.

        Ajutand acest eveniment sa-si continue existenta, an de an, veti contribui la pastrarea unei tari mai curate, la ocrotirea naturii, oferind generatiilor viitoare posibilitatea de a intelege mai bine natura si tot ceea ce ii inconjoara!

Punctele forte ale concursului