Montaniada Editia IV

Structura

Evenimentul a fost structurat pe doua planuri: un trofeu FRTE si un eveniment destinat tuturor tinerilor. In corespondenta cu acest concept, Montaniada s-a adresat atat membrilor cluburilor care au participat la trofeul FRTE cat si tinerilor din Romania care s-au putut organiza in echipe participand alaturi de cluburi, acestia au beneficiat de activitati speciale.

Cea dea IV-a editie a Montaniadei si-a deschis activitatea prin pregatirea taberei. Cazarea fiind la cort sau la cabana, in functie de posibilitati.

Mai intai s-a desfasurat prezentarea si informarea participantilor cu privire la activitatile ce urmeaza a fi puse in actiune cat si despre ecologizarea zonei Capra, Cabana Piscul Negru, Balea Lac .

In prima noapte editia a inceput prin aprinderea unui foc de tabara si destinderea participantilor cu diferite programe artistice efectuate de catre organizatori.

Vineri a  avut loc deschiderea programului. Au avut loc diferite probe ca : “Tir cu arcul”, “Trasul franghiei”, “Alergare in sac”, “5 minute in armata”, “Pod indian”, “Aruncarea greutatii”, “Taiatul lemnelor” si multe alte jocuri de echipa.

Participantii s-au aventurat in Park Adventure unde au avut parte de multa adrenalina. Unii dintre ei s-au decis sa incerce tiroliana, podul indian sau panza de paiajen, iar cei mai curajosi au incercat alpinismul si coborarea in rapel . Seara toti s-au adunat din nou in jurul focului, culmind cu un concert de muzica folk.

           Sambata activitatile au inceput dis-de-dimineata, cu organizarea echipelor si plecarea acestora de la zona de campare catre peretii de stanca, unde s-a desfasurat proba de alpinism practic si probele teoretice din flora, fauna, meteo, alpinism, geografia zonei si prim-ajutor.

          Mare parte din participanti au parcurs  traseul montan Poiana Paltinu – Lacul si Refugiul Caltun – Varful Negoiu/Caltun/Lespez, traseul fiind obligatoriu si contra timp pentru echipele ce concurau in cadrul Campionatul National al Cluburilor de Turism si Ecologie.

          Ceva mai tarziu, ajunsi la zona de campare,  s-a dat startul celei de-a doua zi a jocurilor pentru tabara, participantii implicandu-se in jocuri ca : painball sau tir sportiv.

          Daca in prima seara organizatorii evenimentului au facut probe artistice pentru a destinde atmosfera, astazi a avut loc proba culturala pentru participanti. Toti concurenti care mai de care s-au intrecut in a relata poezii haioase, a face scenete si a canta. Pe langa acestea a avut loc si mult asteptatul concert “Pasarea Colibri”. Toate acestea sfarsindu-se cand jarul focului de tabara mai licarea putin in mijlocul cercului de paticipanti.

         Duminica a inceput cu ultima proba din cadrul concursului, crosul montan, iar serviciile de ambulanta au vrut sa arate concurentilor importanta pe care orice om o poate da in caz de pericol sau accident. Au facut o demonstratie de prim- ajutor si au explicat cum trebuie sa se comporte in caz de incidente.

        Tot in aceeasi zi a avut loc si festivitatea de premiere. Dupa defluirea participantilor, echipa  A.T.G.R. a ecologizat zona de campare si de desfasurare a activitatilor.

        Ajutand acest eveniment sa-si continue existenta, an de an, veti contribui la pastrarea unei tari mai curate, la ocrotirea naturii, oferind generatiilor viitoare posibilitatea de a intelege mai bine natura si tot ceea ce ii inconjoara!

Punctele forte ale concursului

 • Ascensiune spectaculoasa pe valea Argesului, spectaculozitatea peisajelor de pe Transfagarasan, barajul si lacul Vidraru, Balea Lac, masivul Fagaras – Alpii Transilvaniei;
 • Traseu montan Piscul Negru – Poiana Paltinu – Lacul si Refugiul Caltun – Varful Negoiu/Caltun/Lespezi - retur, ce se numara printre cele 8 varfuri de peste 2 500 m din Fagaras si unul dintre cele 13 “acoperisuri” ale Romaniei, unic prin salbaticia peisajelor ;
 • Concert muzica folk “Pasarea Colibri” si cantece de munte cu nume sonore in ,,lumea muntelui’’;
 • Probe inovatoare: desfasurarea probelor de alpinism intr-un park adventure cuprinzand: catarare tehnica - blocatoare, tiroliana, rapel, trecerea unui pod de franghii si trecerea prin “panza de paianjen” pe un traseu prestabilit,  probe de escalada pe pereti naturali si pe panou;
 • Premii motivante constand in echipament montan specific fiecarei probe;
 • Numeroase forme de agreement: tir cu arcul, paintball, jocuri montane, mountain biking, taiatul lemnelor, aruncatul busteanului, alergatul in saci, pod indian, rodeo, traseu de ,,admitere la armata’’  etc.
 • In afara de echipamente specifice muntelui s-au dat  si premii in bani, ridicandu-se astfel stacheta concursului.
 • S-a parcurs un traseu dificil intr-un mod organizat, sub supravegherea organizatorilor si a echipelor Voluntarilor Serviciilor Prespitalicesti din Romania, a Serviciului de ambulanta al Municipiului Bucuresti si a Salvamontului Curtea de Arges;
 • Valorificarea aptitudinilor individuale intr-un sistem competitional;
 • Conceptul inovator;
 • Posibilitatea alegerii formei de cazare dupa posibilitati – camping, cabana sau hotel;
 • Prezenta unor invitati si “nume cu greutate” in domeniul montan si muzicii folk.

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei