EcoTerra Editia II

Dupa ce prima editie a proiectului „ EcoTerra – Visul VERDE pentru o altfel de lume! ”, a fost catalogata de catre iubitorii spatiilor verzi si nu numai, drept un gest salutar la adresa naturii, Asociatia Turistica Ghizii Romaniei, a reusit sa asigure continuitatea sa si in anul 2012.

 

Spijiniti fiind de o mica armata de tineri cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, voluntarii au pornit la drum si s-au oprit in data de 06.04.2012, la 50 de km de Bucuresti, in Padurea Snagov (sat Ghermanesti).

Dupa o discutie interactiva cu copiii despre importanta protejarii mediului inconjurator, a importantei constientizarii resurselor limitate ale naturii si a modului de influentare a acesteia asupra calitatii vietii, voluntarii erau gata de confruntarea cu numeroasele gunoaie lasate in padure, probabil de cei care lipsisera la lectia de ecologie tinuta anul precedent.

 

 

In urma actiunii s-a reusit :

  • implicarea a 160 de elevi (clasele clasele I-VIII) de la Scoala cu clasele I – VIII nr. 78 Bucuresti, Scoala cu clasele I – VIII nr. 39 Bucuresti, Scoala Generala „Jean Monnet” Bucuresti, Scoala cu clasele I – VIII nr. 139 Bucuresti, Scoala cu clasele I – VIII nr. 135 Bucuresti, Scoala cu clasele I – VIII nr. 162 Bucuresti, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Bucuresti, Scoala Mihail Eminescu Ghermanesti – Judetul Ilfov, Scoala cu clasele I – VIII Gruiu  – Judetul Ilfov, Liceul Mihail Kogalniceanu Snagov – Judetul Ilfov
  • educarea copiilor privind influenta omului asupra naturii si introducerea acestora in ecologie
  • strangerea a peste 300 de saci de gunoi
  • implicarea a 35 de voluntari din cadrul A.T.G.R.
  • montarea a 20 casute pentru pasarele

In cadrul actiunii  de ecologizare la care au luat parte  alaturi de  membrii ATGR, elevii  au invatat cum sa colecteze deSeurile Si ce efecte au acestea asupra mediului inconjurator. Pentru a imbina utilul cu placutul, membrii ATGR au pregatit diverse jocuri care au contribuit la dezvoltarea spiritului de echipa, respectului de sine, capacitatii de a comunica si relationa cu alti elevi din diferite medii sociale.

 

La final toti voluntarii (elevi si membri ATGR) au primit diplome si mici premii si s-au indreptat spre casa in speranta ca anul urmator sa revina aici doar pentru a se bucura de tot ceea ce natura are de oferit.

 

Proiect realizat prin donatiile persoanelor fizice a 2% din impozitul pe venit.

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei